Objectiu
La jornada d’enguany pretén ser un espai per conèixer i debatre sobre l’abordatge actual de la violència masclista a través del mòbil i les xarxes socials com a vies per exercir control i violència envers les dones.

Les noves tecnologies han canviat el canal de comunicació i les relacions personals s’hi han adaptat, no obstant això, s’han mantingut els rols de gènere i s’han transformat les situacions de violència masclista. Per tant, estem davant d’un altre tipus de manifestació d’abusos i de l’expressió de diferents riscos per a les dones que, en definitiva, limiten la seva seguretat i llibertat.

En aquesta jornada es tractarà la ciberviolència masclista a partir del coneixement de les dades recollides sobre l’experiència de les dones en l’ús de les TIC i els abusos que en pateixen, fins als diferents enfocaments d’intervenció en aquest àmbit per tal de prevenir, identificar i fer visible aquesta violència masclista que té un impacte directe en tots els aspectes de la seva vida.

Persones destinatàries
Personal tècnic i professionals que treballin o tinguin interès en les temàtiques que s’impartiran a la jornada.

Dia i lloc
15 desembre del 2017, de 9.00 a 13.30 hores
Sala d’actes del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, C/ Diputació, 355, Barcelona

PROGRAMA
9.00 h Acreditacions

9.30 h Inauguració, a càrrec d’Àngels Vila Muntal, cap del Gabinet de Seguretat de la Direcció General d’Administració de Seguretat. Departament d’Interior

9.45 h Presentació:
Les noves tecnologies com a mitjà per exercir violència masclista. Paz Lloria, professora titular de dret penal de la Universitat de València, directora del Màster en violència de gènere i especialista en ciberassetjament.

10.30 h Pausa

11.00 h Taula rodona: Anàlisi i reflexió des de les diferents perspectives d’intervenció

  • Adriana Ribas, coordinadora d’Amnistia lnternacional Catalunya.
  • Andrea Garcia caporala, cap del Grup Central d’Atenció a la Víctima, del cos de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.
  • Raquel Escurriol Martínez, psicòloga de TAMAIA. Viure sense Violència, SCCL.

Modera: Montse Aguilera, tècnica superior del Gabinet de Seguretat, Direcció General d’Administració de Seguretat. Departament d’Interior.

13.00 h Cloenda a càrrec de Núria Balada i Cardona, presidenta de l’Institut Català de les Dones. Departament de Presidència

13:30h Fi de la jornada. Lliurament certificats d’assistència.